donderdag 14 juni 2007

Denemarken neemt India-kwestie serieus:

Bericht over Netwerk-link en geschreven nieuws van Netwerk.tv; zie onder......
___________

NOS-Nieuws:
12 Juni 2007
Denen schorten adoptie uit India op --

Denemarken verbiedt tijdelijk de adoptie van kinderen uit India. Er zijn berichten dat kinderen zijn gestolen van hun biologische Indiase ouders. De Deense regering wil daarover eerst meer duidelijkheid voordat de adoptie uit India mag worden hervat.

Het Deense adoptiebureau deelt de bezorgdheid van de regering maar vindt een tijdelijk verbod te ver gaan. Vorige maand werd al gemeld dat Nederlandse ouders gestolen adoptiekinderen uit India zouden {kunnen} hebben. Daarbij zouden ook kindertehuizen {in India} zijn betrokken.

Minister Hirsch Ballin reageerde geschokt en kondigde een onderzoek aan. - -
{...Wat terecht is daar er uit meer 'ontvangende landen' signalen komen.
Adoptie in het algemeen moet niet verboden worden, echter er moet beter door de Nederlandse organisaties worden onderzocht ter plekke.
Er zijn nu eenmaal kinderen die in het land zelf zwaar gediscrimineerd worden en met buitenlandse adoptie beter af zijn. Het moet echt GOED gebeuren, zonder roze wolk in het beleid bij zo'n adoptiebureau.
Het 'onderzoek van Justitie' wordt gedaan door de Inspectie Jeugdzorg, die partijdig partij is omdat deze in het verleden signalen heeft laten liggen. -TjS}

Geen opmerkingen: